Inför: IFK Kalix – Storfors AIK

Inför: IFK Kalix – Storfors AIK

en minut sedan 4 visningar

en minut sedan 4 visningar

Motståndarna
Storfors som gjorde en imponerande debutsäsong i fjol och som i år tagit ännu ett kliv för att etablera sig som ett respekterat och spelskickligt lag i division 3. I dagsläget återfinns man på en fjärdeplats i tabellen men det skiljer bara fem poäng upp till kvalplats och siktet finns nog inställt på just den möjligheten. Storfors är ett spelskickligt och kontringsstarkt lag som besitter en tydlig spelidé. Man har några väldigt individuellt skickliga spelare bland annat de två starka målskyttarna Peter Berglund och Isak Olofsson som bidragit med 6 respektive 7 mål vardera i årets division 3. Senast lagen möttes i Piteå slutade matchen 2-2 efter en sen kvittering av hemmalaget, nu spelas matchen på Furuvallen och det är viktiga poäng för de båda lagen som står på spel.

Läget i truppen
Kalix får tillbaka två avstängda spelare i form av Mattias Nilsson och Jacob Josefsson vilket bidrar till att man kan mönstra en nästintill ordinarie trupp. Axel Drugge är fortsatt otillgänglig efter hans skadeproblematik. I övrigt är det en stark trupp som Kalix ställer på banan och förhoppningarna är att man tar tre livsviktiga poäng i kampen om förnyat kontrakt.

Liverapportering
Om du mot förmodan inte kan besöka Furuvallen under lördagen så följer du matchen bäst via Sportswik, se till att ladda ner applikationen till din mobil för att inte missa någon av Kalix matcher under säsongen.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/