Slöjdläger i Råneå 7–8 september

Tycker du om slöjd eller att göra fina saker med händerna? En helg i början av september har du som är 13–18 år chansen att följa med på ett slöjdläger i Strömsund utanför Råneå. Kursen är kostnadsfri och intresseanmälan bör lämnas in så snart som möjligt.

De ungdomar som anmäler sig från Kalix kommun kommer att åka dit med vår bildlärare Hannele Scherling.

Här är lite mer fakta om lägret:
Fredag 7 september till lördag 8 september anordnar kulturskolorna i Luleå, Kalix och Jokkmokk i samarbete med Svenska kyrkan i Råneå ett slöjdläger för ungdomar i högstadiet och gymnasiet upp till 18 år, på Strömsundshemmet utanför Råneå.

  • Tillsammans med Moa Koivuniemi Bogren kommer du att få tälja med kniv och arbeta med yxa, bandkniv och täljhäst.
  • Med Emma Ewadotter jobbar du med olika broderitekniker blandat med digital teknik.
  • Rubriken för lägret är ”Forma och formulera – gerillaslöjd och kravallkonst”. Du kommer att få kombinera den hårda och den mjuka slöjden på olika sätt och formulera budskap, viktiga, roliga, underliga, finurliga, och dela dem med andra.

Mer om kursledarna:
Moa Koivuniemi Bogren är utbildad inom möbelsnickeri och slöjd på Vindelns folkhögskola, och en av initiativtagarna till Slöjd hang out på Sliperiet i Umeå.
Emma Ewadotter arbetar som samordnare vid på Sliperiet i Umeå och arbetar bland annat med att kombinera olika broderitekniker med digital teknik.

Vem betalar?
Lägret har planerats med stöd av hemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och finansieras av Kulturrådet, Region Norrbotten, kulturskolorna samt Svenska kyrkan i Råneå. Vi kan därför erbjuda ett kostnadsfritt läger där ungdomar från hela Norrbotten har möjlighet att delta. Vi betalar också resa till och från Strömsund med Länstrafiken.

Det finns plats för 25 deltagare. Ungdomarna, handledarna och vi kulturskolelärare kommer att övernatta i sovsalar på Strömsundshemmets kursgård.

Kontakta gärna någon av oss för anmälan och frågor:
Lena Norman, 073 – 0376224, Lena.Norman@skol.lulea .se
Hannele Scherling, 076-8394742, Hannele.Scherling@kalix.se

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kalix kommun hemsida http://www.kalix.se/link/28350884f27b4cce8eb8c09355a0c770.aspx?id=149&epslanguage=sv