Inför: Infjärdens SK – IFK Kalix

Inför: Infjärdens SK – IFK Kalix

för 23 minuter sedan 36 visningar

för 23 minuter sedan 36 visningar

Motståndarna
Infjärden har så här långt varit med om en tuff återkomst i division 3. Laget har bara mäktat med 4 poäng och man står fortsatt utan seger i årets seriespel. Med nio återstående matcher och ett dystert tabelläge så gäller det nu för Kalix motståndare att börja samla poäng om man vill behålla platsen i division 3. Infjärden spelar en relativt direkt och omställningsbaserad fotboll där man gärna hittar djupledsbollar på snabba anfallare. En spelare som Kalix får se upp med är anfallaren Jens Marklund som mäktat med fyra fullträffar i år och som öste in mål i division 4 under fjolårssäsongen. Kalix har ställts mot Infjärden vid två tillfällen under säsongen, i COOP Norbotten Cup spelade man oavgjort efter ett kvitteringsmål i slutminutrarna av Piteålaget, i seriesammanhang kunde Kalix till slut vinna med 1-0 på Furuvallen efter ett sent segermål av Simon Gustavsson.

Läget i truppen
Kalix har likt förra matchen en relativt hel trupp. Axel Drugge, Jacob Josefsson och Farhan Abdi är fortfarande skadedrabbade och man är ej tillgänglig för spel. Johan Nyman och Jaime Mayol är otillgängliga. Erik Höglin ansluter till truppen jämfört med senast och förhoppningarna är att han är spelklar efter en lång tids skadefrånvaro.

Liverapportering
Matchen följer du bäst via applikationen Sportswik, se till att ladda ner Sportswik för att inte missa någon av Kalix matcher under säsongen.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/