Matchrapport: Ohtana/Aapua FF – IFK Kalix

Matchrapport: Ohtana/Aapua FF – IFK Kalix

för 4 dagar sedan 293 visningar

för 4 dagar sedan 293 visningar

Matchfakta:
1-0 (20) Johannes Pekkari

Domare: André Samuelsson
Varning IFK: Joel Waara
IFK Kalix bästa spelare: Nils Westring
Ohtana/Aapua FF bästa spelare: Anders Palo

IFK Kalix laguppställning:
Nils Westring – Alex Öberg Koivumaa (Lars Juntti) – Joel Waara – Daniel Gälman – David Olofsson – Pär Lygren – Robin Saxerud – Andreas Hedman – Erik Höglin – Jacob Josefsson (John Larsson) – Mattias Nilsson (Filip Baudin)

Ej inbytta spelare: Adam Norén, Ahmed Mohammed, Anton Juntti

Matchrapport:
Det var en tuff tillställning som väntade IFK Kalix när man reste till Aapua för att ta sig an Ohtana/Aapua i årets första naturgräsmatch. Laget från Pajalatrakterna gjorde ett relativt tidigt mål och fredade sitt eget för att således vinna med 1-0 efter en jämn kamp.

Kalix skulle få matchens första farliga möjlighet när Andreas Hedman tar ner en boll på högerkanten på ett vackert sätt. Andreas advancerar sedan in mot straffområdet men blir hindrad av en jagande motståndare och faller till marken. Kalix ropar på straff men domaren väljer att låta spelet fortgå.

I minut 16 inom loppet av tre minuter skapar båda lagen varsin bra möjlighet när Kalix först avslutar i ribban efter en hörnretur. Ohtana/Aapua i sin tur får en bra möjlighet till avslut i straffområdet men skottet seglar över målet.

Två minuter senare bryter Mattias Nilsson sig loss i en omställning och hamnar till synes helt ren med målvakten. En hemåtjobbande hemmaspelare fläker sig för att hindra möjligheten och det är åter en straffsituation som uppstår när Mattias faller till marken, domaren väljer att avvärja.

I minut 26 kommer dagens första sorg för Kalix del då Johannes Pekkari i Ohtana/Aaapua tillåts lyfta in bollen mot det öppna målet efter att en kampsituation uppstått i straffområdet. Bollen seglar retfullt över samtliga spelare i Kalix och Ohtana/Aapua tar således ledningen efter en bra inledning av Kalix.

I minut 33 tvingas Mattias Nilsson och Jacob Josefsson att utgå då båda får skadekänningar och Kalix tvingas att klara sig utan sina två anfallsvapen under resterande del av matchen. I samma sekvens som bytena sker så gör Nils Westring i Kalixmålet en jätteräddning på en farlig nick då han likt en kobra är nere vid marken och avstyr.

Det skapas inte några jättemöjligheter under slutet av den första halvleken och när domaren blåser i pipan för halvtidsvila, står det 1-0 på tavlan i Ohtana/Aapuas favör.

Den andra halvleken är relativt lik den första. Kalix kontrollerar matchen spelmässigt men så fort Ohtana/Aapua får tag i bollen så kontrar de och man är gång på gång farliga genom sitt direkta spel framåt. Nils Westring var dock skärpt i målet och det är flertalet gånger som han tvingas hjälpa försvaret och avstyra farliga möjligheter.

I minut 75 kändes det som att kvitteringsmålet äntligen skulle falla då Filip Baudin gör en fantastisk aktion när han driver igenom tre-fyra försvarare i hemmalaget för att sedan avsluta efter marken och i stolpen.

Under slutet av den första halvleken skapar Kalix ett massivt tryck mot Ohtana/Aapua men hemmalaget försvarar sig heroiskt och förutom ett farligt skott av Joel Waara i slutminuterna så skapar Kalix inte några fler farliga chanser. Matchen slutar 1-0 till Ohtana/Aapua.

Totalt sett en klart godkänd match spelmässigt för Kalix och det kändes som att ett ledningsmål hängde i luften tidigt i matchen för Kalix del, inte minst när det uppstod två straffsituationer. När inte det målet föll så var det Ohtana/Aapua som tog vara på chansen och man kunde sedan försvara sig på ett bra sätt mot ett stundtals uddlöst Kalix. Nu är det bara att ta med sig de positiva bitarna från matchen för att sedan ta sig an Sandviks IK på hemmaplan kommande helg.

Detta inlägg finns i sin helhet på IFK Kalix hemsida http://www.ifkkalix.se/